Sajtótájékoztatók, bemutatók

2018.10.01.
Helyszín: Visegrád, Mogyoró-hegy
Ismertető:

Tisztelettel meghívjuk a XXII. Erdők Hete ünnepélyes megnyitójára, és a Madas László Erdészeti Erdei Iskola 30 éves jubileumi ünnepségére!

A XXII. Erdők Hete (október 1-október 7.) témája a magyarországi erdőterületek növekedése. A rendezvénysorozat több mint száz eseménye idén szerte az országban az erdőtelepítések történetét, módszereit és lehetőségeit mutatja be a nagyközönségnek, az erdészeti erdei iskolák módszertanára alapozott programokkal.

A Madas László Erdészeti Erdei Iskola az ország legrégebbi erdőpedagógiai intézménye, amit 30 évvel ezelőtt alapított a Pilisi Parkerdő Zrt. a visegrádi Mogyoró-hegyen. A jubileum alkalmából az erdei iskola nyílt napot hirdetett a környékbeli iskolák diákjai számára, akik október 1-én szervezett erdőismereti programokon vesznek részt a Mogyoró-hegyen és a környék tanösvényein.

Időpont:    2018. október 1., hétfő 10:00
Helyszín:    Visegrád, Mogyoró-hegy, Madas László Erdészeti Erdei Iskola

Program:
•    Nagy István agrárminiszter ünnepi beszéde
•    Zambó Péter, az Országos Erdészeti Egyesület elnöke és a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatójának ünnepi beszéde
•    Puskás Lajos, az Országos Erdészeti Egyesület szakosztály elnökének köszöntője
•    A minősített erdészeti erdei iskola oklevelek átadása
•    A „Mesélő gyümölcsliget” fáinak elültetése
•    „A növekvő erdők nyomában” c. ismeretterjesztő film bemutató vetítése

Kérjük, részvételi szándékát Mészáros Péternek szíveskedjen jelezni a sajto@pprt.hu címen, vagy a 06/20/9846-134-es telefonszámon.

Megtisztelő megjelenésére feltétlenül számítunk!

Pilisi Parkerdő Zrt.
Országos Erdészeti Egyesület