Felfedezők napja 2018

2018. április 28.

1024 Budapest Millenáris B csarnok

Ismerje meg a tudományos expedíciók sajátos világát, kóstoljon bele az expedíciók nyújtotta élményekbe, találkozzon a kutatókkal, tegye próbára képességeit, tapasztalja meg, hogyan boldogulna egy expedíción és játsszon velünk! Töltsön egy kellemes napot tartalmas szórakozással és pillantson be a terepi kutatók munkájába! Rendezvényünkön a terepi kutatás minden területe helyet kap: klímakutatás, őslénykutatás, ősföldrajzi kutatás, földtani kutatás, felszínfejlődés-kutatás, ökológiai kutatás, régészet, néprajzkutatás, űrkutatás. 2018-ban az éghajlatváltozás kiváltó okainak nyomába eredünk! 

A Felfedezők Napja célkitűzései:

Felhívni a figyelmet a kutató expedíciók fontosságára, valamint az expe­dí­ciók tudományos gyökereire.
Kedvet, érdeklődést ébreszteni a jövő generációjában a természet­tu­do­má­nyos kutatómunka iránt, megmutatni a feladat szépségét, izgalmát, fon­tos­ságát
Megismertetni a fiatalokat a kutatói életpályában rejlő lehetőségekkel, ked­vet csinálni a kutatói pálya választásához
Bemutatni a nagyközönség számára a kutatóexpedíciók eredményeit, mely hosszú távon növeli azok támogatottságát
Felhívni a figyelmet az expedíciók gazdasági jelentőségére, a kutatómunkában rejlő potenciálra
Felhívni a figylemet az ismeretterjesztés fontosságára
Felhívni a figyelmet természeti környezetünket veszélyeztető globális problémákra, feladatokra

A Felfedezők Napját évente, tavasszal rendezzük meg. A Tudományos Kutató­expedíciók Fesztiválja a tágabban értelmezett földrajz- és más tudományok nyilvános rendezvénye, mely nem kizárólag a szakmának, hanem a szélesebb közönségnek szól­. A rendezvény a legszélesebb körű és legmagasabb szintű szakmai támogatással valósul meg.

 

Látogatóknak a belépés ingyenes!

Rendezvényünkre kortól függetlenül várunk mindenkit! A Felfedezők Napja az egész család számára tartogat hasznos és szórakoztató programokat, előadásokat. 7PRÓBA-játékunkon értékes nyereményekkel várjuk a vállalkozó szelleműeket!

RÉSZLETEK A RENDEZVÉNYRŐL >>>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés