Babos Könyv

Pillangó Fejlesztések civil szervezet

könyvek

Babos Könyv

Gondolta volna, hogy a gladiátorok a lencséből merítették erejüket? Minek köszönhetik a hüvelyes növények a különböző történelmi korokat átívelő népszerűségüket? Mit lehet a belőlük készíteni? Hogyan termesszük a hüvelyes növényeket? Ezekre és más hasonló kérdésekre kaphat választ az olvasó a novemberben megjelenő Babos Könyvből.

A tudatos táplálkozás elterjedésének hatására már hazánkban is egyre többen érdeklődnek a növényalapú fehérjefogyasztás iránt, ugyanakkor magyar nyelven egyelőre alig találni hozzáférhető irodalmat. Kevesen tudják például, hogy a hüvelyesek az egyik legértékesebb fehérjeforrásunk, valamint számos értékes vitamint tartalmaz. A könyv megjelenésének másik apropója, hogy a FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations) az idei évet a szárazhüvelyesek nemzetközi évének deklarálta.

Ebből az alkalomból a Pillangó Fejlesztések civil szervezet egy könyvet jelentet meg ezeknek a növényeknek a kultúrtörténeti, táplálkozástudományi és mezőgazdasági szerepéről. A szervezet fő tevékenysége hátrányos helyzetű, főképp borsodi kistérségekben a bio közösségi gazdálkodási modellek meghonosítása, és az ezáltal történő közösségfejlesztés.

Kinek szól a Babos könyv?

Mindazoknak, akik: - a tudatos táplálkozás iránt érdeklődnek, - húsmentes életmódot folytatnak, - valamilyen egészségügyi okból kell táplálkozási szokásaikon változtatniuk, - érdeklődnek a táplálkozás és a történelem összefüggései iránt. A Babos könyvet Steiner Kristóf – a vegán táplálkozás ismert zászlóvivőjének – ajánlásával jelentetjük meg, és a könyvben Kristóf egyik kedvenc receptjét is közzé tesszük.

A kiadvány színes, olvasóbarát és tartalmas információkat nyújt a hüvelyesekről, valamint mindenféle történelmi érdekességeket olvashatunk benne, de felbukkannak rég elfeledett népi hiedelmek és mesék is a világ minden tájáról. A Babos Könyvben a bableves-lencsefőzelék tengelytől eltérve izgalmas elkészítési tippeket, kedvcsináló recepteket találunk az ókortól egészen napjainkig.

A kötet szerzői: Kassai Melinda, Réthy Katalin, Papp Andrea; Grafika: Gyimesi Zsuzsa, Könyvterv: Posztós János, Szerkesztő: Ivanyos Judit

A könyv ára: csupán 2.650 Ft. (több darab vásárlása esetén engedményt biztosítunk.) További információ és rendelés: prolecso@gmail.comjudit.ivanyos@gmail.com

 


Kulcsszavak vega báb fehérje hüvelyes

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés