Hírek - Sajtóközlemények Archívum - Keresés

Itt civil szervezetek, cégek és intézmények sajtóközleményeit olvashatja. Az oldalon megjelenő írások nem minden esetben tükrözik szerkesztőségünk álláspontját.

Számít a szavazatod: foci helyett értelmes célra felajánlható TAO

2018. október 16. 6:32

Számít a szavazatod: foci helyett értelmes célra felajánlható TAO A MagNet Bank második alkalommal bízza több tízmilliós társasági adójának szétosztását a „nagyérdemű közönségre”. Ezúttal nemcsak ügyfeleire számít, hanem bárkire, akinek van „egy kattintásnyi” ideje egy számára kedves művészeti társulat forráshoz juttattatására.

Az évtized legfontosabb ENSZ-jelentése az éghajlatváltozásról: sürgős és érdemi cselekvés kell Európában is

2018. október 9. 21:12

Az évtized legfontosabb ENSZ-jelentése az éghajlatváltozásról: sürgős és érdemi cselekvés kell Európában is Azonnali hatékony intézkedésekkel, átfogó gazdasági szerkezetváltással elkerülhető a fokozódó éghajlatváltozás súlyos gazdasági, társadalmi és környezeti kárainak zöme. Erre hívja fel a figyelmet kilenc hazai szakmai szervezet az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testülete (IPCC) új jelentése alapján, amely jelentős hatással lesz a közelgő ENSZ-klímacsúcsra, valamint az uniós és nemzeti álláspontokra.


Ismét lehet civil delegáltakat választani a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanácsba!

2018. október 7. 18:58

Ismét lehet civil delegáltakat választani a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanácsba! Október 25-ig lehet regisztrálni a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács új civil tagjainak delegált-választási eljárási folyamatába.

Október 25-ig pályázhatnak közhasznú társadalmi szervezetek a MagNet Banknál!

2018. szeptember 30. 22:10

Október 25-ig pályázhatnak közhasznú társadalmi szervezetek a MagNet Banknál! A MagNet Bank ügyfelei minden évben a Bank nyereségének 10%-áról dönthetnek közhasznú társadalmi szervezetek és nonprofit gazdasági társaságok javára, és ezzel a KÖZÖSSÉGI ADOMÁNYOZÁSI PROGRAMON (KAP) keresztül fontos ügyeket támogathatnak a bank profitjából.


PET Kupa: kihívások és sikerek

2018. szeptember 29. 16:31

PET Kupa: kihívások és sikerek Idén augusztusban 6. alkalommal szálltak vízre lelkes önkéntesek, hogy a Felső-Tiszát megtisztítsák a főként Ukrajnából és Romániából érkező hulladéktól. Minden eddigi rekordot megdöntve, 8 nap alatt több mint 10 tonnányi PET-palacktól, műanyag flakontól, üvegtől és egyéb háztartási hulladéktól mentesítették a folyót.

Családias hangulatú díjátadóval zárult a 2018 évi Jótettekkel egy jobb világért program

2018. szeptember 25. 18:17

Családias hangulatú díjátadóval zárult a 2018 évi Jótettekkel egy jobb világért program Záró rendezvényéhez érkezett a Drogerie Markt - immáron 3. - “Jótettekkel egy jobb világért” programja. A civil szervezeteket célzó társadalmi felelősségvállalási pályázat díjátadójának - a program egyik ez évi nyertese - a “Nem adom fel” alapítvány kávézója adott otthont. Házigazdaként a hazai környezettudatosak egyik ikonikus arca, Novák Péter színész üdvözölte az egybegyűlteket.


A Rómais civilek üdvözlik az újabb népszavazást, és a közösségi tervezésre szavaznak

2018. szeptember 23. 21:37

A Rómais civilek üdvözlik az újabb népszavazást, és a közösségi tervezésre szavaznak A Római-part árvízvédelmére vonatkozóan a 3. népszavazási kérdés ment át a héten a Kúrián. Ezúttal a partvédő civilektől független, párt közeli magánszemély kérdése, egy üdítően értelmes kérdés, ami egyszerűen rákérdez arra, hogy “ugye a Nánásin legyen a gát?”.

Környezeti migráció - a téma téged is érint…

2018. szeptember 20. 10:23

Környezeti migráció - a téma téged is érint… Idén október 11-én a budapesti Eiffel Palotában kerül sor az 5. SUSCO BUDAPEST nemzetközi konferenciára, amely Magyarország és a régió egyik legfontosabb fenntarthatósági fóruma, és amelyet a Konrad-Adenauer-Stiftung támogatásával az Antall József Tudásközpont szervez.


Környezettudatosságra nevelés az Erzsébet-táborokban

2018. szeptember 18. 9:35

Környezettudatosságra nevelés az Erzsébet-táborokban 2018-ban a sport, a kultúra, a honismeret, az egészséges életmód, a hagyományőrzés és a kézművesség mellett a környezettudatosság is kiemelt szerepet kapott az ország legnagyobb táboroztatási programjában. Az Erzsébet Táborok adta élmények a közösségépítésre és a tudásszerzésre épülnek.

Ne dőljön be a milliós energetikai korszerűsítési támogatásos híreknek!

2018. szeptember 10. 15:11

Ne dőljön be a milliós energetikai korszerűsítési támogatásos híreknek! Álhír terjed a lakossági energetikai beruházások kapcsán. Egyes hiteltelen, impresszummal sem rendelkező álhír-oldalakon olyan információk terjednek, amelyek a "Hazai Hatékonyság 2" javaslatcsomag tartalmát meghamisítva, azt egy kihirdetett lakossági energetikai pályázatként mutatják be.


További híreink

Napenergiával zöldít a Terrán

2018. szeptember 6. 7:02

A gyártástechnológiában is piacvezető Terrán Cégcsoport olyan napelemparkot hozott létre a Baranya megyei Bólyban, amelynek segítségével környezetbarát módon tudják biztosítani cserépgyártó üzemük teljes villamosenergia-ellátását.

Minden rekord megdőlt a VI. PET Kupán

2018. augusztus 19. 18:05

Soha nem látott létszámmal zajlott le a VI. PET Kupa a Felső - Tiszán. A már hagyományosnak mondható nagytakarítás idén Szatmárcseke és Tiszamogyorós között került megrendezésre, s sajnos minden eddigi rekordot megdöntött. A tiszai nagytakarításra még szükség lesz egy darabig.


Kitart a kánikula – fokozottan vigyázzunk állatainkra!

2018. augusztus 10. 7:40

Augusztusban is kitart még a „kutya meleg”. A hőségben különösen fontos, hogy mind házi kedvenceinkre, mind haszonállatainkra fokozottan ügyeljünk. Alapszabályként óvjuk őket a tűző naptól és folyamatosan biztosítsunk számukra friss ivóvizet! Zárt autóban véletlenül se hagyjuk kedvencünket! A haszonállatokat szállítóknak rövid úticélok esetén érdemes a hajnali vagy esti órákra időzíteniük a szállítást. A haszonállatok hosszú távú, 8 órát meghaladó szállítása során a hőség szükségtelen szenvedésnek teheti ki az állatokat, ezért a hatóság ilyenkor átmenetileg megtiltja a szállítást.

Az állam helyett a civilek kezdtek hulladékcsökkentéseses konzultációt

2018. augusztus 5. 7:13

Nevelés hulladék nélkül címen országos konzultációval egybekötött kampányt indít a JÖN Alapítvány diákok és rajtuk keresztül a családok környezettudatos szemléletformálását megcélozva.


Banki ügyintézés közben segíteni egy társadalmi szervezetet?

2018. július 31. 16:24

Igen! Most kényelmesen megteheted bármelyik MagNet bankfiókban, ráadásul még egy kedves ajándékot is magaddal vihetsz emlékbe! A MagNet Bank megalakulása óta missziójának tekinti a társadalmi ügyek és szervezetek támogatását minden lehetséges banki eszközzel.

Partra Magyar! Közösen a Rómaiért - fövenyfoglalás

2018. július 30. 8:21

A partvédő civilek tegnap ismét megtartották az immár hagyományteremtő fövenyfoglaló, Partra Magyar! elnevezésű rendezvényüket. A fenyegető viharfelhők elszálltak, így az esemény jó időben, remek hangulatban, több száz ember részvétele mellett zajlott a még meglévő kavicsos Duna-parton.


Két magyar cég az Európai Unió környezetvédelmi versenyének finisében

2018. július 29. 19:44

Kétévente hirdeti meg az EU az ”Üzleti díjak a Környezetvédelemért”, eredeti nevén a European Business Awards for the Environment (EBEA) pályázatot. Idén 161 beküldött anyag versenyzett, amiből 22 jutott tovább. Az első forduló után a magyarok közül a Biofilter Zrt. a Rising Stars kategóriában versenyez, míg a Water and Soil Kft. a környezetvédelmi termékek és szolgáltatások között került shortlistre.

4 hétvégén ismét a városlakóké a Szabadság híd

2018. július 10. 20:55

Négy egymást követő nyári hétvégén újra átengedik a fővárosi lakosoknak, a gyalogosoknak, az arra sétálóknak a Szabadság hidat a tavalyi nagy népszerűségre való tekintettel.


Átadták a Justitia Regnorum Fundamentum 2018 díjakat

2018. július 1. 8:57

A Justitia Regnorum Fundamentum díjat az ombudsmanok 2007-ben alapították. A kiemelkedő emberi helytállás, szakmai tevékenység vagy életút elismeréseként adományozzák annak elismeréseként, hogy a díjazott az alapvető jogok, különösen a gyermekjogok, a veszélyeztetett társadalmi csoportok jogai, a nemzetiségi jogok, illetve a környezetvédelem terén kivételesen magas színvonalú, példaértékű eredményt ért el, vagy jelentősen hozzájárult ilyen eredmény eléréséhez.

Méterekben mérhető visszalépésre figyelmeztet a jövő nemzedékek szószólója

2018. június 28. 18:05

Tavaly lekerült a napirendről, a kormány most ismét kezdeményezte, hogy engedély és bejelentés nélkül lehessen 80 méter mélységig kutat fúrni. A törvényjavaslat alkotmányos aggályokat vet föl, mert elfogadása esetén visszalépést jelentene a természeti erőforrások védelmének meglévő szintjétől.


Magyar klímakutató lett Al Gore tanácsadója

2018. június 28. 16:31

Öt év után ismét Európában tartja képzését az „Éghajlati Valóság” program. Az USA egykori alelnöke, a Nobel-díjas Al Gore ebből az alkalomból Dr. Ürge-Vorsatz Dianát, a Közép-Európai Egyetem (CEU) professzorát is felkérte, hogy vegyen részt a képzési programjának tudományos tanácsadó testületében.

Sérti az egészséges környezethez való alkotmányos jogot a Red Bull légi parádé

2018. június 25. 23:45

Üdvözli a Levegő Munkacsoport, hogy Tarlós István Főpolgármester végre ígéretet tett: amíg ő a főpolgármester, nem lesz több Red Bull parádé. Igaz, közben kimosakodta magát. A polgármester a zajjal és zűrzavarral indokolta döntését, ám a szakértő Levegő Munkacsoport mindezt a brutális légszennyezéssel is kiegészíti.


A Terrán ügyvezetője lett Az Év Üzletembere

2018. június 17. 21:54

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara az Év Üzletembere Díjjal tüntette ki Gódi Attilát, a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. ügyvezető igazgatóját. A díjat Síkfői Tamás, a kamara elnöke adta át.

Állati szereplők segítik a lámpahulladék népszerűsítését

2018. június 10. 18:37

2017-ben az Electro-Coord Magyarország igen látványos lakossági szemléletformáló tevékenységbe kezdett „Közös érdek a lámpa hulladék szelektív gyűjtése” című kampányával.


Lépjen fel a kormány a pálmadízel ellen!

2018. június 8. 12:14

Csaknem ötszörösére nőtt közel tíz év alatt környezetpusztító pálmaolaj mennyisége az üzemanyagokban egy uniós jogszabály hatására. Ne számítson megújuló energiaforrásnak a pálmaolajból készített üzemanyag.

Új gazdaság - Humánökonómia vs. Ökonomizmus

2018. május 30. 10:08

Elsősorban felsőoktatási hallgatókat (elsősorban közgazdászok és mérnökök), PhD képzésben résztvevőket, fiatal oktatókat (fenntarthatósághoz kapcsolódó területekről), és fiatal vállalati szakembereket, menedzsereket, a jövő döntéshozóit várja a KÖVET Egyesület nyári egyetemén.


Biztonságos jövőt a napenergiás kiserőműveknek!

2018. május 28. 23:45

A napenergiás kiserőművek jövőjének biztosítását kéri Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztertől és Palkovics László innovációs és technológiai minisztertől 41 napenergia-iparági és civil szervezet.

46 millióról dönthetnek a MagNet ügyfelei

2018. május 21. 17:53

A MagNet Bank kilencedik alkalommal biztosít lehetőséget ügyfeleinek, hogy társadalmi szervezeteket támogató kezdeményezésén – a Közösségi Adományozási Programon (KAP) – keresztül fontos ügyeket támogathassanak a bank profitjából.


Hét plusz egy hasznos tipp tetőfelújítóknak

2018. május 15. 9:03

Várhatóan az idei nyáron is bőven lesz részünk kisebb nagyobb viharokban, amik sokszor a háztetőket sem kímélik, a megrongálódott tetők miatt igencsak gyakoriak a súlyos beázások is. Érdemes megfogadni a Terrán Tetőspecialista szakembereinek tanácsait.

Egy percet megér a tájékozottság! Regisztráljon a Greenfo hírlevelére!

2018. május 13. 10:50

Tisztelt Olvasónk! Ha szeretné továbbra is megkapni vasárnaponként a Greenfo info hírlevelünket, akkor kérjük, regisztráljon újra 2018 május 27-ig honlapunkon, ahol természetesen várjuk az új feliratkozókat is. Ha kimarad, lemarad!


hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés