Hírek - Sajtóközlemények Archívum - Keresés

Itt civil szervezetek, cégek és intézmények sajtóközleményeit olvashatja. Az oldalon megjelenő írások nem minden esetben tükrözik szerkesztőségünk álláspontját.

A Terrán ügyvezetője lett Az Év Üzletembere

2018. június 17. 21:54

A Terrán ügyvezetője lett Az Év Üzletembere A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara az Év Üzletembere Díjjal tüntette ki Gódi Attilát, a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. ügyvezető igazgatóját. A díjat Síkfői Tamás, a kamara elnöke adta át.

Állati szereplők segítik a lámpahulladék népszerűsítését

2018. június 10. 18:37

Állati szereplők segítik a lámpahulladék népszerűsítését 2017-ben az Electro-Coord Magyarország igen látványos lakossági szemléletformáló tevékenységbe kezdett „Közös érdek a lámpa hulladék szelektív gyűjtése” című kampányával.


Lépjen fel a kormány a pálmadízel ellen!

2018. június 8. 12:14

Lépjen fel a kormány a pálmadízel ellen! Csaknem ötszörösére nőtt közel tíz év alatt környezetpusztító pálmaolaj mennyisége az üzemanyagokban egy uniós jogszabály hatására. Ne számítson megújuló energiaforrásnak a pálmaolajból készített üzemanyag.

Új gazdaság - Humánökonómia vs. Ökonomizmus

2018. május 30. 10:08

Új gazdaság - Humánökonómia vs. Ökonomizmus Elsősorban felsőoktatási hallgatókat (elsősorban közgazdászok és mérnökök), PhD képzésben résztvevőket, fiatal oktatókat (fenntarthatósághoz kapcsolódó területekről), és fiatal vállalati szakembereket, menedzsereket, a jövő döntéshozóit várja a KÖVET Egyesület nyári egyetemén.


Biztonságos jövőt a napenergiás kiserőműveknek!

2018. május 28. 23:45

Biztonságos jövőt a napenergiás kiserőműveknek! A napenergiás kiserőművek jövőjének biztosítását kéri Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztertől és Palkovics László innovációs és technológiai minisztertől 41 napenergia-iparági és civil szervezet.

46 millióról dönthetnek a MagNet ügyfelei

2018. május 21. 17:53

46 millióról dönthetnek a MagNet ügyfelei A MagNet Bank kilencedik alkalommal biztosít lehetőséget ügyfeleinek, hogy társadalmi szervezeteket támogató kezdeményezésén – a Közösségi Adományozási Programon (KAP) – keresztül fontos ügyeket támogathassanak a bank profitjából.


Hét plusz egy hasznos tipp tetőfelújítóknak

2018. május 15. 9:03

Hét plusz egy hasznos tipp tetőfelújítóknak Várhatóan az idei nyáron is bőven lesz részünk kisebb nagyobb viharokban, amik sokszor a háztetőket sem kímélik, a megrongálódott tetők miatt igencsak gyakoriak a súlyos beázások is. Érdemes megfogadni a Terrán Tetőspecialista szakembereinek tanácsait.

Egy percet megér a tájékozottság! Regisztráljon a Greenfo hírlevelére!

2018. május 13. 10:50

Egy percet megér a tájékozottság! Regisztráljon a Greenfo hírlevelére! Tisztelt Olvasónk! Ha szeretné továbbra is megkapni vasárnaponként a Greenfo info hírlevelünket, akkor kérjük, regisztráljon újra 2018 május 27-ig honlapunkon, ahol természetesen várjuk az új feliratkozókat is. Ha kimarad, lemarad!


Akár 6 millió forinttal is többet ér egy szigetelt családi ház

2018. május 9. 21:41

Akár 6 millió forinttal is többet ér egy szigetelt családi ház Egyes megyékben akár 6 millió forinttal is többet ér egy családi ház, ha megfelelően szigetelt. Ütemesen növekszik a szigetelt házak aránya, de van még hová fejlődni.

Újra magas az erdőtűz kockázata

2018. május 8. 10:10

Újra magas az erdőtűz kockázata Az elmúlt hetek átlagosnál melegebb időjárása miatt már májusban elkezdődött a nyári erdőtűz szezon. Mától két térségben, Bács-Kiskun és Csongrád megyében is érvénybe lépett a tűzgyújtási tilalom. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a lakosság figyelmét, hogy legyenek fokozottan körültekintőek, Magyarországon ugyanis az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.


További híreink

Van jó ötleted, programod? Jelentkezz az Európai Fenntarthatósági Hétre!

2018. május 7. 12:16

Már lehet regisztrálni az Európai Fenntarthatósági Hét rendezvénysorozatára! A május 30-a és június 5-e között tartó programsorozat célja, hogy minél több fenntarthatósággal kapcsolatos szervezet, tevékenység, kezdeményezés mutatkozhasson be, sokszínűen mutassák meg hányféleképpen is lehet társadalmunkat fenntarthatóvá formálni.

Stadion helyett fákat a Margitszigetre!

2018. május 5. 23:43

Ismét a megszokott “Fidesz recept”, kiemelt beruházássá nyilvánítva, a hatósági és a civil kontrollt kizárva, az emberek háta mögött döntve építenek be egy közparkot egy újabb fölösleges sportberuházás kedvéért. A Párbeszéd az ombudsmanhoz fordul az egészséges környezethez való alkotmányos jog sorozatos megsértése miatt.


Kiírták a Várépítő 2018 pályázatot

2018. április 23. 18:05

15 millió forintnyi építőanyag gyermekintézményeknek és műemlékeknek - Várépítő 2018 pályázat beadási határideje május 3.

A Föld Napján megújult Forgó Morgó

2018. április 22. 16:47

„Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?” A Föld Napja mozgalmat e jelmondattal indította el 1970-ben Davis Hayes amerikai egyetemista. Azóta a Föld legtöbb országában minden évben április 22-én megünneplik a Föld Napját. Az APPLiA Magyarország Egyesülés, a hazai elektronikaikészülék-gyártók szakmai szervezete idén egy meglepetés ajándékkal készült a Föld Napjára.


Fedezd fel a felfedezőket! Középpontban az éghajlatváltozás!

2018. április 22. 8:48

A Földgömb magazin immár 6. alkalommal rendezi meg a Felfedezők Napját, ahol szakemberek hozzák testközelbe az expedíciók és a terepi kutatás izgalmas világát a család minden tagjának, egy ingyenes vidám fesztivál keretein belül. 2018. április 28. 10.00–19.00 Budapest Millenáris B-csarnok.

Átadták a civil társadalom Oscarjait

2018. április 21. 8:15

Megható és humorral tűzdelt rendezvény keretében harmadjára adták át a civil szektor legrangosabb elismeréseit. A MagNet Bank által támogatott, a NIOK Alapítvány nevéhez fűződő Civil Díjat ebben az évben több mint 200 civilszervezeti képviselő, civil barát és vállalati partner jelenlétében osztották ki.


Kíváncsi egy éjszakai kalandra a természetben?

2018. április 20. 20:03

Burgenland és Nyugat-Magyarország 5 nemzeti parkja és 6 natúrparkja kínál lenyűgöző természeti élményeket az egész családnak április 27- 29 között. A Pannon Természeti Élménynapok számos izgalmas, köztük több határokon átívelő és kétnyelvű kalanddal várja a természet szerelmeseit.

Megalakult Magyarország legnagyobb klímavédelmi és energetikai önkormányzati szakmai szövetsége

2018. április 14. 20:13

A Klímabarát Települések Szövetségének közgyűlése 04.12-én jóváhagyta az Energiahatékony Önkormányzatok Szövetségével, beolvadás útján történő egyesülést, ezzel létrejön hazánk legnagyobb klímavédelmi és energetikai önkormányzati szakmai szövetsége.


MagNet hitelkedvezmények a közösség erejével

2018. április 4. 21:00

Hogyan tudja a betétesek összefogása hitelkedvezményekhez juttatni azokat, akiknek hitele van? A MagNet Banknál maguk az ügyfelek dönthetnek arról, hogy mely hitelfelvevőket segítenék szívesen betétjükkel, akik hitele így akár kamatmentessé is válhat.

Felfedezések Ausztria napos oldalán

2018. március 29. 0:02

Burgenland és Nyugat-Magyarország öt nemzeti parkja és hat natúrparkja lenyűgöző természeti élményeket kínál önnek és családjának. Április 27-től 29-ig a Pannon Természeti Élménynapok számos izgalmas, sok esetben határokon átívelő és kétnyelvű kalanddal várja az érdeklődőket. Az idei újdonság az „Éjszakai kaland a természetben” programjai.


A diákok túljutottak a hulladékhegyen!

2018. március 28. 18:18

2018 januárjában Budapest és Pest megye mintegy 200 csapatának 1000 általános iskolás diákja döntött úgy, hogy belevág a Magyar Természetvédők Szövetsége „Túl a hulladékhegyen” elnevezésű vetélkedőjébe, melynek döntőjét 2018. március 27-én rendezték a négy legjobb csapat részvételével.

Arany Parlagfű díjat Fazekas Sándornak!

2018. március 19. 11:13

Fazekas Sándor 2010-es színrelépése eddig 8 keserves évet hozott a parlagfű-allergiások számára. A miniszter egy percig sem csinált abból titkot, hogy amíg ő döntéshozói pozícióban van, addig foggal-körömmel védi az agrártámogatásokat bezsebelő, hanyag földbirtokosokat és a Magyarországon tenyésző többszázezer hektár parlagfüvet.


Ökosított ökoiskolák

2018. március 17. 22:52

A Földművelésügyi Minisztérium „ökoiskolák a helyes hulladékgazdálkodási szemlélet formálásáért” című pályázat keretében a hajdúböszörményi Városbarátok Köre általános- és középiskolás korosztályok számára interaktív foglalkozásokat és ökojátszóházat tart.

Az élővilág védelme érdekében vissza kell szorítanunk a hús- és tejtermékfogyasztásunkat

2018. március 14. 1:43

Globálisan a felére kell csökkenteni a hús- és tejtermékek előállítását, valamint -fogyasztását 2050-re, hogy elkerülhetőek legyenek a földi életet veszélyeztető klímaválság katasztrofális hatásai, és tartani tudjuk a párizsi klímaegyezményben kijelölt célokat − állítja a Greenpeace új nemzetközi jelentésében.


Kapcsolj ki és kapcsolódj a Földhöz!

2018. március 12. 11:11

Ahogy az elmúlt több mint 10 évben, úgy március 24-én idén is lesz WWF Föld Órája. A szimbolikus 60 perces sötétség mellett azonban a világ legnagyobb önkéntes akciójának üzenete megújult: a kezdeményezés ezúttal a természeti értékekre hívja fel a figyelmet. A hazai főszervező, a WWF Magyarország izgalmas kihívást indított az esemény alkalmából.

Elkaszálták az atomtemetős pécsi népszavazási kezdeményezést

2018. március 4. 8:53

Közleményt adott ki az LMP pécsi szervezete, ugyanis a Bodára tervezett végleges atomhulladék-tároló elleni népszavazási kezdeményezésüket a helyi választási bizottság elkaszálta. Az LMP a törvényszékhez fordul.


Légy a Magnetbank karitatív partnere

2018. március 3. 17:26

A MagNet Bank hagyományos téli akciója ismét enyhülést hoz az utcára szorult embereknek. „Adj Meleget Programja” keretében immár ötödször keresi gazdáját több ezer izolációs fóliából készült takaró a MagNet bankfiókokban, amelyet bárki szabadon elvihet és odaadhat az arra rászorulóknak.

Újabb világmárkával erősödik a hazai napelemes piac

2018. február 28. 8:12

A miskolci székhelyű PV Napenergia az AEG napelem és monitoring rendszerek hazai kizárólagos forgalmazója lett.


Digitális átállás előtt a hazai agrárium

2018. február 20. 17:52

Többet termelni kevesebb ráfordítással, ez a kihívás áll az európai és a magyar agrárgazdaság előtt – mondta Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár a Prega Science 2018 elnevezésű szakmai konferencia mai budapesti megnyitóján.

Genetikai módosítás-e a génszerkesztés?

2018. február 19. 16:48

A Jövő Nemzedékek Szószólója és a Magyar Természetvédők Szövetsége ma a különböző véleményt képviselő szakemberek részvételével műhelybeszélgetést rendezett az új génszerkesztési módszerek kérdéséről. Bándi Gyula szószóló álláspontja szerint amíg nem jön létre szakmai konszenzus a génszerkesztéssel előállított növényekkel kapcsolatban, addig - az elővigyázatosság elvét alkalmazva - a GMO szabályozás hatálya a jogi szabályozás szempontjából kiterjed ezekre az eljárásokra is.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés