Hírek - Hazai Archívum - Keresés

Itt olvashatják hazai híreinket. Portálunk hírei rendszeresen megjelennek az OzoneNetwork Televízió hétköznap este 11-kor kezdődő Egyenlítő című műsorában.

Elképesztő tempóban naposodnak a hazai háztetők

2018. október 15. 18:15

Elképesztő tempóban naposodnak a hazai háztetők A háztartási méretű kiserőművek beépített teljesítőképessége elérte a 241,4 megawattot tavaly év végére, ami 46 %-os növekedés a megelőző év azonos időszakához képest; az összes beépített teljesítmény 99,4 százalékát a napelemes háztartási méretű kiserőművek tették ki.

Légszennyezés van, tájékoztatás nincs

2018. október 15. 8:17

Légszennyezés van, tájékoztatás nincs A szálló por (PM10) egészségügyi határértéke 50 mikrogramm köbméterenként. A már jó ideje eseménytelen időjárás miatt egyre több településünkön tartósan meghaladja a 24 órás átlag e határértéket.


Erőforrást és pénz pazarlunk a felesleges vásárlással

2018. október 15. 6:48

Erőforrást és pénz pazarlunk a felesleges vásárlással A magyarok harmada rendszeresen vásárol olyan terméket, amelyre nincs szüksége, az előre nem tervezett, impulzusvásárlásokat legtöbbször az üzletben kihelyezett termékek, akciók váltják ki – derül ki a Generali Biztosító Zrt. legfrissebb, egész országra kiterjedő reprezentatív kutatásából.

Ha a Z generáción múlik a környezetvédelem, van miért aggódnunk

2018. október 14. 15:57

Ha a Z generáción múlik a környezetvédelem, van miért aggódnunk A jövő generációját nem érdekli eléggé a környezetvédelem? Mit teszünk azért, hogy zöldebbek legyünk? Tudjuk, mit jelent a zero-waste? Mit tartunk veszélyesebbnek a műanyaghulladékot, vagy a légszennyezést? Egy online kutatás többek között ezekre a kérdésekre kereste a választ.


Leépülő hulladékgazdálkodás: erdőszélre megy a hungarocell?

2018. október 14. 12:50

Leépülő hulladékgazdálkodás: erdőszélre megy a hungarocell? Határozatlan időre leáll az egyik legfontosabb szigetelő- és csomagolóanyag, a hungarocell gyűjtése a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. hulladékudvarain - tudta meg a Napi.hu. Az FKF sem tudja, mi lesz.

Élelmiszerhulladékaink felét elkerülhetnénk

2018. október 14. 10:12

Élelmiszerhulladékaink felét elkerülhetnénk Egy átlagos magyar fogyasztó évente 33 kg élelmiszert dob ki csak azért, mert a nem megfelelő tárolás miatt megromlott, vagy csak mert feleslegesen vásárolta meg – derült ki a Noguchi Porter Novelli összeállításából. Ha pazarlást sikerülne kiküszöbölni, egy négytagú család évente akár 50 ezer forintot is megspórolhatna.


85 forint helyett 304 - kivéreztetett reklámújságok?

2018. október 14. 9:36

85 forint helyett 304 - kivéreztetett reklámújságok? A reklámújságokra kivetett termékdíj 3,5-szeres emelése nemcsak a nyomdaiparnak jelentene súlyos csapást, de a vásárlók is vesztenének rajta, akár még áremelkedéshez is vezethet a reklámanyagok drágítása.

Lassan már úgy tárolhatjuk a radioaktív hulladékot, mint a háztartási szemetet

2018. október 14. 7:13

Lassan már úgy tárolhatjuk a radioaktív hulladékot, mint a háztartási szemetet Egy új kormányrendelet szerint már három kategóriába sorolhatjuk a radioaktív hulladékokat, a szennyezett munkaruha például csak nagyon kis aktivitásúnak minősül, így könnyebben és olcsóbban tárolható.


Magyarország jobban teljesít - túlsúlyban :(

2018. október 13. 9:10

Magyarország jobban teljesít - túlsúlyban :( A magyarok számítanak Európa legelhízottabb nemzetének, és világszinten is a negyedik helyen állnak - közölte a Magyar Elhízástudományi Társaság (MET) az OECD legfrissebb jelentését idézve.

Atomvita a paksi bővítésről

2018. október 13. 6:10

Atomvita a paksi bővítésről Aki lemaradt a Stádium 28 Kör által szervezett Paks II fórum élő közvetítéséről vagy szeretné még egyszer megnézni azt, annak most jó hírünk van.


További híreink

Ozone Zöld-Díj 2018

2018. október 12. 5:52

2018 október 10-én este a Művészetek Palotájában adták át - immár kilencedik alkalommal - az Ozone Zöld-Díjakat. Mi is részesei voltunk!

Veszélybe kerülhet a kedvenc sörünk

2018. október 11. 6:47

Vizeink állapota egyre romlik, és most veszélybe került a legfontosabb európai eszköz is, mely a vizek védelmét célozza. Az Európai Unió egyik ambiciózus szabályozása, a Víz Keretirányelv került célkeresztbe - elképzelhető, hogy a vizek megóvása helyett döntéshozóink a szabályozás gyengítése mellett döntenek.


A Penny Market nem, a többiek válaszoltak a zöld kérdésekre

2018. október 11. 5:51

Hogyan teljesítenek a hazai nagy kereskedelmi láncok, ha megújuló energiáról van szó. Vannak-e zöld megoldások pl. a CBA, Spar, Metro, Aldi áruházakban? A 15 legnagyobbnak tette fel a kérdéseket a Tudatos Vásárló.

Félszáz részecske köbméterenként

2018. október 10. 17:16

A Dunában találták a legtöbb mikroműanyagot az eddig vizsgált hazai folyók közül: köbméterenként 50 részecskét. A Parányi Plasztiktalány projekt során egy független laboratórium és partnerei a Tisza után megmérték a Duna és mellékfolyóinak mikroműanyag-szennyezését is.


Megúszhatják a börtönt a tiszaföldvári sertéshorror elkövetői?

2018. október 10. 15:58

Állatkínzás és természetkárosítás miatt, ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a kormányhivatal a Tiszaföldváron, miután lezárta vizsgálatát, amely akkor indult, amikor nyilvánosságra kerültek azok a horrorisztikus a felvételek, amelyek egy sertéstelepen készültek.

Engedett a parlament: itt az új szabály a kerti kutakról

2018. október 9. 21:51

Új törvényt alkotott az Országgyűlés a fúrt kutakról: 80 méteres talpmélységig nem kell engedélyt kérni a kutak fúrásához ott, ahol a háztartáshoz szükséges ez a víz - írja az Infostart.hu.


A korszerű uniós autógyártást támogassa a magyar kormány!

2018. október 7. 20:14

A klímakatasztrófa elkerüléséhez az is szükséges, hogy 2035-től csak nulla kibocsátású gépkocsit lehessen vásárolni. Ezért a Levegő Munkacsoport levélben kéri a környezetvédelemért felelős minisztert, hogy a kormány ennek fényében foglaljon állást az uniós környezetvédelmi miniszterek ülésén.

Íme az idei legjobb ökoturisztikai helyek

2018. október 7. 7:46

Átadták „Az év ökoturisztikai élménye 2018” díjakat. A zsűri egy népszerű vadasparkot, egy mésztufa-barlangot, egy családi rendezvényt és a Jeli Arborétum virágba borulását értékelte.


Kávéfőzés zöldebben

2018. október 7. 6:46

Az aktuális trendet követve egyre többen cserélik le korábbi, hagyományos kávéfőzőjüket kapszulás gépekre. Habár ezeknek a használata rendkívül egyszerű és kényelmes, a kapszulákból rengeteg hulladék keletkezik, mellyel a fő probléma, hogy nem - vagy csak nagyon kis mértékben - újrahasznosítható. Ezért válasszunk a kevesebb hulladékkal járó, vagy hulladékmentes kávéfőzési módszerek közül!

Növekedhet a milliárdokat fialó Orbán-bánya

2018. október 6. 21:15

Úgy módosította a kormányhivatal a környezetvédelmi engedélyeket, hogy Orbán Viktor apja kibővíthesse a bányáját.


Kötelező paksi agymosoda

2018. október 6. 20:18

Kötelezővé tették a Paks II-ről szóló államtitkári fejtágítót a Nyíregyházi Egyetemen. Putyinék tank helyett bankkal jönnek NER asszisztenciával.

2021-től teljesen betiltják a műanyag zacskókat Magyarországon

2018. október 6. 8:04

De addig sem tétlenkedik az állam: a termékdíjtörvény módosításával 2019-től durván nő az egyszer használatos műanyagok termékdíja. Egy csíkos bevásárlószatyor után már 38 forint lesz csak az adó mértéke.


Több mint 3 millió magyar kutyás

2018. október 5. 7:45

Magyarország 33 százaléka tart kutyát - írta mai számában a Népszava a Cofidis pénzintézet legutóbbi felmérésére hivatkozva.

Baj van a szelektív hulladékgyűjtéssel is Magyarországon

2018. október 4. 7:08

Fennáll a veszélye, hogy Magyarország nem éri el 2020-ra az 50 százalékos hulladék-újrahasznosítási célt az Európai Bizottság szerint. A testület ezért intézkedéseket javasol 14 tagállamnak, köztük Magyarországnak a hulladék-újrahasznosítási célok elérése érdekében.


Áder: nincs kormánypárti vagy ellenzéki klímaváltozás

2018. október 3. 21:32

Nincs jobb- vagy baloldali, nincs kormánypárti vagy ellenzéki klímaváltozás - mondta Áder János államfő, a második Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia parlamenti vitájában. A köztársasági elnök rámutatott: Magyarországnak ma az oka és a lehetősége is megvan arra, hogy egy bátor, nagyratörő, ambiciózus klímastratégiát valósítson meg.

Javaslat egy új vízgazdálkodási rendszerre

2018. október 3. 20:39

Magyarország szántóterületének jelentős részén árvíz- és belvíz-problémákkal küzdenek a gazdálkodók. Pinke Zsolt és munkatársai modellezés segítségével gondolták újra a rendszert, hogy a jövőben mind gazdaságilag, mind ökológiailag fenntarthatóbb legyen hazánk vízgazdálkodása.


Vegye le a polcokról a DM a mikroműanyagokat!

2018. október 3. 20:03

A Drogerie Markt (DM) saját márkás Balea termékei közül több tucatban találhatóak mikroműanyagok, melyek használata kiemelten környezetszennyező. Kérjük a DM-től: távolítsák el a polcokról ezeket a termékeket és vonják ki a hazai forgalmazásból!

Összefogással az Apáthy-szikla megtisztításáért

2018. október 3. 19:23

Az MME Budapesti Helyi Csoportja szeptember 29-én őszi szemétszedési akciót tartott a II. kerületben található Apáthy-szikla Természetvédelmi Területen. A közel 13 hektáros erdőség a főváros egyik legváltozatosabb élőhelye, ugyanis sziklakibúvásain számos védett és fokozottan védett növény-, illetve állatfaj él.


Borsodban afrikai sertéspestist mutattak ki egy vaddisznóban

2018. október 3. 18:40

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tarcal község külterületén kilőtt vaddisznóból mutatta ki tegnap az afrikai sertéspestis (ASP) vírusát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma.

Új komposztáló telepek létesülnek

2018. október 3. 16:35

A komposztálási kapacitás növekedése várható Magyarország több településén, köztük Dunaújvárosban, Polgárdiban, Oroszlányban, Dömsödön, Cegléden. A fejlesztéssel tovább nőhet a hulladéklerakótól eltérített, komposztként hasznosuló zöld és biológiailag lebomló hulladék mennyisége.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés