Hírek - Hazai Archívum - Keresés

Itt olvashatják hazai híreinket. Portálunk hírei rendszeresen megjelennek az OzoneNetwork Televízió hétköznap este 11-kor kezdődő Egyenlítő című műsorában.

Nem építenek több atomerőművet az Egyesült Államokban

2018. április 19. 15:53

Nem építenek több atomerőművet az Egyesült Államokban Hogy az atomenergia totálisan versenyképtelen, arra egyre több racionálisan gondolkodó rájön. Most a legnagyobb amerikai atomerőmű-üzemeltető cég vezetője mondja ki, hogy a nukleáris technológia halálra van ítélve. Az Orbán-kormány Pakson egy ipartörténeti emlékért adósítja el hazánkat Putyinnak - mai áron - a magyar GDP 15 százalékáért. Sárga kerettel fest zöldre a Roszatom.

Átköltöztették az abaligeti gólyákat

2018. április 19. 11:44

Átköltöztették az abaligeti gólyákat Abaligetre húsvétkor érkezett vissza egy hím gólya, „aki” a jelenleg általános szokásoktól eltérően egy családi ház kéményén kezdte meg a fészekrakást. A ház lakói a fűtés biztonságát veszélyben érezve, április 9-én keresték meg a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársait, hogy segítsenek a maguk és a gólyák lakhatása szempontjából is megfelelő megoldás megtalálásában.


Kullancsügyi tények és tévhitek

2018. április 18. 15:52

Kullancsügyi tények és tévhitek Újra itt a kullancsszezon, így egyre nagyobb eséllyel találunk magunkban betegséget hordozó élősködőket. Hasznos tanácsok kirándulók.

Szerény a magyar CO2 kibocsátás csökkentési cél

2018. április 18. 8:34

Szerény a magyar CO2 kibocsátás csökkentési cél Magyarország 2005-ös alapon 2030-ig mindössze 7%-os szén-dioxid-kibocsátás-csökkentést vállalt az Európai Parlament (EP) által tegnap elfogadott jogszabályban – derül ki az EP közleménye mellékletéből. Az uniós összesített vállalás 30 %. Ahhoz, hogy ez kijöjjön, több tagállam részéről jóval nagyobb ígéretre volt szükség.


Önálló zöldminisztériumot kértek Orbántól a civilek

2018. április 16. 21:57

Önálló zöldminisztériumot kértek Orbántól a civilek Országos zöld civil szervezetek levélben kérték Orbán Viktort, hogy az új kormányzati struktúrában erősítse meg a környezetügyet és állítsa vissza a környezetvédelmi tárca egységét és önállóságát – írtuk napra pontosan 4 éve. Vajon, ha most is kérnék a formálódó 4. Orbán-kormánytól ugyanezt, megint süket fülekre találnának a zöldek?

Újra találkozhatnak a hajóvonták az éterben

2018. április 16. 17:49

Újra találkozhatnak a hajóvonták az éterben Korábban a Petőfi Rádió közvetítette naponta a vízállásjelentést, melyből pl. megtudhattuk azt is, hogy hol tilos a Dunán a hajóvonták találkozása. 11 évnyi kihagyás után mától újra hallható e műsorelem a Kossuth Rádióban 14.00 után. Így legalább már elmondhatja az MTVA, hogy nyomokban tartalmaz közszolgálatot.


A rezsicsökkentés ára: elmaradhat a lomtalanítás száz településen

2018. április 16. 11:59

A rezsicsökkentés ára: elmaradhat a lomtalanítás száz településen Annyira leromlott a Zöld Híd B. I. G. G. Nonprofit Kft. gyűjtőautóinak állapota, hogy a társaság kénytelen ideiglenesen felfüggeszteni az általa ellátott településeken a lomtalanítást. Gyenes Szilárd megbízott ügyvezető igazgató arról tájékoztatta a Világgazdaságot, hogy a kft. már értesítette is az önkormányzatokat erről.

A Fidesz alatt nőtt a marhák száma

2018. április 15. 8:19

A Fidesz alatt nőtt a marhák száma 2008-2017 között 20 %-kal nőtt a magyar marhaállomány, ez a legnagyobb növekedés az uniós országok között. Ettől nem függetlenül a magyar mezőgazdaság üvegházhatású gáz kibocsátása is nagyot nőtt, mind önmagában, mind a teljes kibocsátáson belüli arányát nézve, de összkibocsátásunk uniós szinten nagyon jó - egy főre bontva a kibocsátás a 2. legalacsonyabb az EU-ban.


A vörös mocsárrák, az ökoszisztéma-mérnök

2018. április 14. 21:21

A vörös mocsárrák, az ökoszisztéma-mérnök Nagy valószínűséggel az egyik legelterjedtebb édesvízi rákfaj a vörös mocsárrák (Procambarus clarkii), mely egyike a hazánkba újonnan az akvaristák által bekerült idegenhonos rákoknak, ezért is esett rá a Magyar Természettudományi Múzeum választása áprilisban a hónap műtárgyaként.

Újra látogatható a Galya-kilátó

2018. április 14. 9:30

Újra látogatható a Galya-kilátó A turisták egyik kedvelt kirándulóhelye Galyatető, ahol az EGERERDŐ Zrt., a Magyar Természetjáró Szövetséggel közösen több közjóléti fejlesztést hajtott végre (kilátó, Turistacentrum). A beteg fák kivágása után immár újra látogatható a kilátó.


További híreink

Napelemes feketelista

2018. április 13. 19:00

Átvert vevők, lenyúlt pénzek, soha el nem készült munkák. Ön ugye nem akar így járni? Itt a lista azokról a cégekről, akiktől jobb nem rendelni semmit.

Tavaly 3,5 évet késtek a MÁV vonatai

2018. április 13. 17:40

A MÁV előbb elküldte az adatokat, hogy tavaly 1,8 millió percet késtek a vonatok, majd elmondta, miért téves ebből arra következtetni, hogy baj lenne.


Dróthurkokkal öltek őzeket Szombathely határában

2018. április 12. 19:31

Hurokkal öl őzeket egy ismeretlen Szombathely határában, eddig 12 állat pusztult el, az ügyben nyomozás indult.

Molnárgörény portyázott a parókián

2018. április 11. 13:14

Március 16-án korán reggel telefonhívás érkezett a Bükki Emlőstani Kutatócsoport Egyesülethez, miszerint molnárgörényt fogtak csapdával Mezőkovácsházán (Békés megye). A kutatók is meglepődtek.


Mégis lehet népszavazás a római-parti gátról

2018. április 11. 11:40

Újabb népszavazási kérdést hitelesített a Fővárosi Választási Bizottság. Ezúttal konkrétan a mobilgát építésére kérdeznének rá, úgyhogy Tarlós Istvánék ezt nem tudják majd úgy kicselezni, mint a múltkori kezdeményezést- írta a HVG. Május 18-án kezdődhet az aláírásgyűjtés.

Illegális lerakók Rákospalotán: környezetvédelmi káosz

2018. április 10. 16:21

Súlykorlátozást, célforgalom kialakítását, behajtási tilalom elrendelését is vizsgálhatja az M3-as autópálya felhajtója melletti területeken a XV. kerületi városüzemeltetési bizottság – derült ki a városrész képviselő-testületének legutóbbi ülésén. : az alpolgármester nyomoz, a polgármester a parlamentben vágna rendet.


Füleld le a baglyokat! - Te így segíthetsz.

2018. április 9. 13:17

Az MME legutóbb a telelő erdei fülesbaglyok felméréséhez kérte a lakosság segítségét. A januári aktívitásra alapozva most egy új, kétrészes akcióban elsőként a lakott területeken is leggyakoribb erdei fülesbaglyok (májusban pedig majd a füleskuvikok) fészkelő állományának felmérésében számítanak a lakosság segítségére.

Emberre is veszélyes paraziták a láthatáron

2018. április 8. 20:05

Kullancs, atka, férgek, bolha, szúnyogok... a legtöbb házi kedvenceinket veszélyeztető parazita az ember életét közvetlenül is megkeserítheti. Házi kedvenceink mellett egy séta után érdemes magunkat is átvizsgálni.


Megújul a Pilisi Parkerdő teljes természetjáró infrastruktúrája

2018. április 8. 17:25

Az évi 25 millió látogatót fogadó Pilisi Parkerdő közel 1 milliárdból újítja meg turisztikai infrastruktúráját: felépül 3 kilátó, megújul a pihenő- és tűzrakó-helyek hálózata és az erdei irányító táblák rendszere, fogadóépület épül a Rám-szakadéknál, valamint erdei fitneszparkokat alakítanak ki.

Még két hétig - szavazzunk idén is a fákra!

2018. április 8. 10:50

Még két hétig, április 22-ig lehet fákat jelölni a 2018-as Év Fája versenybe. Idén is olyan fák vagy facsoportok nevezését várja a vetélkedőt szervező Ökotárs Alapítvány, amelyek fontos szerepet töltenek be az őt nevező közösség életében. Most először a döntős fák jelölői szakmai támogatást is kapnak majd a sikeres kampányhoz.


Itt az új zseb madárhatározó

2018. április 7. 23:01

Elkészült a népszerű okostelefonos Madárhatározó app új verziója, amiben már majdnem az összes hazánkban valaha előfordult madárfaj megtalálható.

Teknősbébit lakmározó varjú

2018. április 7. 20:57

Ritka pillanatot kapott lencsevégre a budapesti Feneketlen-tónál Halpern Bálint. Így ritkítja a mocsári teknős szaporulatot egy dolmányos varjú.


Óriási lépésekkel halad előre a Terrán

2018. április 7. 13:33

A családi vállalkozásból nemzetközi nagyvállalattá nőtt, magyar tulajdonú Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. az elmúlt évben komoly változáson ment keresztül. Kifejlesztette a tetőcserépbe integrált napelemet, egy új felületkezelésű termékcsaládot, és piacvezetőként bevezette a robottechnológiát. Részleteket április 11 – 15 között a Construma szakkiállításon mutatnak be.

Az Orbán kormány száz környezeti bűne, vagy több

2018. április 6. 10:37

Még az első Orbán kormány idején, valamikor 1998 és 2002 között, évekkel az Európai Unióhoz való csatlakozás előtt, egy, a Fideszhez és a miniszterelnökhöz is közelálló szakértő azt mondta nekem, hogy Orbán Viktort egyáltalán nem érdekli a környezetvédelem, és csak az uniós pénzekre hajt. Akkor nem hittem neki, mára bebizonyosodott, hogy igaza volt.


Csak az Orbán-kormány és Áder János szerint vagyunk víznagyhatalom

2018. április 6. 8:46

Az Orbán-kormány, és a magát bezöldítő köztársasági elnökünk az elmúlt években mindenhol azt hangoztatta, hogy Magyarország víznagyhatalom. A Qubit által összeszedett tények szerint mindez kacsa. A helyzet folyamatosan romlik.

Íme a GMO mentes matyó minta

2018. április 5. 8:36

Új védjegyet vezet be a Földművelésügyi Minisztérium (FM) a géntechnológiai módosításoktól (GMO) mentes magyar élelmiszerek megkülönböztetésére - közölte Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter tegnapi sajtótájékoztatóján.


Magyarország határában a madárinfluenza

2018. április 5. 8:11

Vadon élő madarakban magas patogenitású madárinfluenza-vírust fedeztek fel a szlovák hatóság szakemberei március utolsó napjaiban Szlovákia délnyugati részén - adta hírül a Nébih.

Költözz, de hova? Orbánék likvidálnák az MTM Növénytárát?

2018. április 4. 16:52

A "fideszes janicsárképzőnek" becézett Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek kell a teljes Ludovika épülete, és a Tündérpalotának is más funkciót szánnak. Az Orczy-kert beépítése mellett elzavarják Európa egyik leghíresebb természettudományi múzeumát. Hamarosan konténerekbe kerülhet az alga-, moha-, zuzmó- és gombagyűjtemény. Nagy kérdés, mi lesz a gombagénbankkal és az elektronmikroszkóppal, amelyek a mozgatástól tönkremehetnek. Az eddigi milliárdos fejlesztések mennek a lecsóba.


Rémzsinórral a tükörképükre támadó madarak ellen

2018. április 4. 9:51

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülethez évről évre érkeznek tavaszi bejelentések olyan madarakról, amik épületek ablakában, autók visszapillantó tükrében akár napokon át is a saját tükörképüket támadják. Ennek következtében legyengülhetnek, megsérülhetnek, folyamatos kopogtatásuk, ürülékszennyezésük pedig nagyon zavaró lehet. Közös érdekünk tehát a helyzet kezelése. A megoldás egyszerű.

Hulladékrendőrség felállítását kezdeményezi a JÖN Alapítvány

2018. április 3. 21:40

A sikeres bécsi kezdeményezés mintájára a Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány nyílt levélben javasolta Áder János köztársasági elnöknek az illegális hulladéklerakások környezeti problémájával kapcsolatban a hulladékrendőrség felállítását.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés