Hírek - EU Archívum - Keresés

Itt olvashatják Európai Uniós híreinket. Portálunk hírei rendszeresen megjelennek az OzoneNetwork Televízió hétköznap este 11-kor kezdődő Egyenlítő című műsorában.

Rájár a rúd a román medvékre

2018. augusztus 20. 16:24

Rájár a rúd a román medvékre Három nap alatt a másodikat gázolták el az A1-es autópályán. Közben Tusnádfürdőn négy napon belül két medvét lőttek ki.

Fényesítik a bécsi U6-os metró imázsát

2018. augusztus 20. 15:19

Fényesítik a bécsi U6-os metró imázsát Felújított állomások, tisztább, klimatizált szerelvények, biztonsági kamerarendszer fogadja a jövőben a bécsi U6-os metró utasait. Ráadásul szeptembertől nem lehet majd erős szagú ételeket enni a vonatokban, ami régi vágya sok utasnak.


Az egyház beleállt a klímaharcba

2018. augusztus 19. 19:47

Az egyház beleállt a klímaharcba Az anglikán egyház 5500 templom esetében áttér a megújuló energiaforrások használatára, hogy a jövőben hozzájárulhassak a fenntartható működéshez és a létesítmények karbonlábnyomának csökkentéséhez. „Zöld” templomok tekintetében egyébként mi sem állunk rosszul, hazánkban is számos egyházi épület használ részben vagy egészében megújuló energiát a mindennapi működéshez.

Ismét lemészárolták a bálnákat Feröernél

2018. augusztus 17. 16:34

Ismét lemészárolták a bálnákat Feröernél Megrázó fotósorozatot készített egy 22 éves cambridge-i diák, Alastair Ward a feröeri Sandavágu öbölben zajló hagyományos és értelmetlen bálnavadászatról.


Egész Európában omladozik a közúti infrastruktúra

2018. augusztus 17. 8:34

Egész Európában omladozik a közúti infrastruktúra A tragikus genovai hídomlás után több európai országban is vészharangokat kongatnak a közúti infrastruktúra állapota miatt. Elisabeth Borne francia közlekedési miniszter szerint az ország közúti hálózata "kritikus" állapotban van". Az ország 12000 közúti hídjának harmada szorul felújításra, köztük 841 olyan híd, amit közvetlen veszélyforrásnak tartanak, és melyeket talán le is zárhatnak.

Kilőtték a hűtőszekrényt kirámoló medvét

2018. augusztus 17. 8:10

Kilőtték a hűtőszekrényt kirámoló medvét A Szent Anna vadásztársulat munkatársai Tusnádfürdő határában kilőtték a városba bejáró egyik veszélyes medvét – közölte az MTI-vel Rafain Zoltán, a vadásztársulat elnöke.


Migráns kórokozó gyilkolja a német vadgesztenyéket

2018. augusztus 15. 8:26

Migráns kórokozó gyilkolja a német vadgesztenyéket Indiai eredetű - gyógyíthatatlan betegséget okozó - baktérium támadja a németországi vadgesztenyefákat, ami akár az állomány kétharmadát kipusztíthatja.

Jelentős előrelépés az éghajlatért indított perben

2018. augusztus 14. 20:22

Jelentős előrelépés az éghajlatért indított perben Kilenc család indított pert az Európai Parlament, valamint az uniós tagállamok kormányait tömörítő Európai Tanács ellen amiatt, hogy az EU éghajlatvédelmi jogszabályai nem védik meg az emberi jogaikat. Keresetlevelüket az Európai Bizottság befogadta.


Franciaországban olcsóbbak lesznek az újrahasznosított PET-palackok

2018. augusztus 14. 18:31

Franciaországban olcsóbbak lesznek az újrahasznosított PET-palackok Bónusz-malusz rendszer bevezetését tervezi a jövő évtől a francia kormány, hogy ezzel bírja rá az embereket az újrahasznosított termékek használatára. „Amikor majd két, újrahasznosított műanyagból, illetve a hagyományos műanyagból készült palack között lehet választani, az első olcsóbb lesz" – jelentette ki a Journal du Dimanche (JDD) francia hetilapban Brune Poirson környezetvédelmi államtitkár.

Bécs a világ legélhetőbb városa

2018. augusztus 14. 13:45

Bécs a világ legélhetőbb városa Az Economist Intelligence Unit felmérésre szerint 2018-ban Bécs a világ legélhetőbb városa. Az első helyet Melbourne-től vette át.


További híreink

A nemdohányzók is nagyot szívnak Európa legnépszerűbb városaiban

2018. augusztus 10. 19:19

A nyári városlátogatások kellemes kikapcsolódást jelentenek. Az Európai Közlekedési és Környezetvédelmi Szövetség ugyanakkor felhívja a turisták figyelmét, hogy a tíz leglátogatottabb európai város levegőjének belélegzése olyan, mint ha naponta 1-4 cigarettát szívnánk el.

Hűsölő pontot nyitott a Vöröskereszt Bécsben

2018. augusztus 10. 9:12

Mivel egyre forróbbak a nyarak és egyre hosszabbak a hőhullámok, a Vöröskereszt kísérleti jelleggel hűsölő pontot nyitott Bécsben. A hűvös mellé a víz ingyen jár, és a négylábú kedvenceket is szívesen látják.


Európa-szerte terjed az afrikai sertéspestis

2018. augusztus 7. 15:35

Az elmúlt 2 hónapban több európai országban is rosszabbodott az afrikai sertéspestis (ASP) járványhelyzet. A Nébih összegyűjtötte a leginkább érintett országokkal kapcsolatos aktuális információkat. Hazánkban a betegség házi sertésekre történő átterjedésének megakadályozása érdekében kiemelten fontos, hogy az állattartók, vadászok betartsák a járványvédelmi előírásokat.

Rovarszámlálást tartanak Németországban

2018. augusztus 7. 12:59

Országos rovarszámlálásban való részvételre kérte fel a németeket a Német Természetvédelmi Szövetség (Nabu), hogy megállapítsák, mennyire csökkent a rovarok száma a növényvédőszerek hatására, és mely fajok szorulnak különleges védelemre.


Célkeresztben 12 veszélyes medve Tusnádfürdőn

2018. augusztus 7. 9:19

A tusnádfürdői polgármesteri hivatal és az illetékes vadásztársulás tizenkét veszélyesnek ítélt tusnádfürdői medve kiemelési kérvényének készítette el a dokumentációját – írja az MTI a Hargita megyei önkormányzat közleménye alapján.

Hegyekben állnak az eladatlan VW-k

2018. augusztus 6. 18:05

Felfüggesztette a német Volkswagen csoport (VW) az elektromos és a hibrid meghajtású, valamint a gázüzemű autók értékesítését, mert a vártnál nehezebb a felkészülés az üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékek megállapítására szolgáló új nemzetközi szabványra (WLTP) - írta a Welt am Sonntag.


Ausztriában tesztelik a 140-es sebességhatárt

2018. augusztus 6. 10:11

Kísérleti jelleggel óránként 130-ról 140 kilométerre emelték a sebesség felső határát az A1-es (Bécs-Salzburg) osztrák autópálya két szakaszán, összesen 120 kilométeren.

Leállítottak 4 atomreaktort a hőség miatt Franciaországban

2018. augusztus 5. 9:03

Az időleges leállítást a Rhone és Rajna folyók atomerőművek hűtésére használt vizének magas hőmérsékletével magyarázták. Ez várhat Paks 2-re is.


Majdnem annyira meleg a Balti, mint a Földközi-tenger

2018. augusztus 3. 9:10

Továbbra sem enyhül a kánikula Németországban, tegnap már a Földközi-tenger vízének hőmérsékletét is megközelítette a Balti-tenger vize az északnémet partoknál.

Az EU-hoz fordulnak a civilek, hogy megvédjék a kormánytól a természetvédelmi területeket

2018. augusztus 2. 16:22

Sürgősségi kormányrendelettel rúgták ki Romániában a civileket a természetvédelmi területek gondnokságából. Válaszul a civil szervezeteket tömörítő Natura 2000 Koalíció a Nép Ügyvédjéhez és az Európai Unió Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottságához fordult.


Méhekkel tanulmányozzák Róma légszennyezettségét

2018. augusztus 2. 8:17

Az olasz főváros biodiverzitását és légszennyezettségét tanulmányozzák méhek segítségével olasz méhészek, akik Róma központjában 15 méhkaptárt helyeztek ki épületek tetejére.

A hatalmas infrastrukturális beruházások legyőzik a tiszta energiát a V4-ben

2018. augusztus 1. 21:59

A V4 jelentős szerepet játszik a többi közép-európai tagállam napirendjének meghatározásában, ezért érdekes megnézni ennek az országcsoportnak a dinamikáját az energia- és klímapolitika tekintetében. A megújuló alapú áramtermelés példáján keresztül talán egyszerűbben megragadható a „keleti mintázat.”


A terminátor bécsi szignója teknőséleteket ér

2018. augusztus 1. 17:13

Arnold Schwarzenegger még májusban dedikált egy villamost Bécsben, az autogramja 2.400 euróért kelt el a napokban egy online árverésen. A teljes összeget a Bécs közelében élő mocsári teknősök védelmére fordítják.

Visszatértek a közönséges delfinek a horvát Adriára

2018. július 30. 19:55

A horvát Kékvilág Tengerkutatási Intézet munkatársai a közép-dalmáciai Kornati-szigetektől nem messze egy ötven példányból álló delfincsoportra bukkantak a napokban, az emlősök már évtizedekkel ezelőtt eltűntek az Adriai-tengerből - közölte a Jutarnji List című napilap.


Csökkent a tátrai zergék száma

2018. július 30. 16:20

Többévnyi folyamatos állománybővülés után idén csökkent a Tátrában élő zergék száma, a legutóbbi felmérésen a hegység szimbólumának számító kérődzőkből már csak 989-et találtak - derült ki a Tátrai Nemzeti Park erdeit felügyelő állami ügynökség adataiból.

Angliában bejött a fizetős nejlonzacsi

2018. július 30. 12:25

86 százalékkal csökkent a hét legnagyobb szupermarketlánc üzleteiben eladott nejlonzacskók száma 2015 óta Angliában, de még így is évi egymilliárd fölött van.


Trump golfpályája miatt tönkrement egy skót természetvédelmi terület

2018. július 29. 18:44

Részben megsemmisítette a skóciai Aberdeenshire grófság látványos homokdűnéit Donald Trump golfpályájának építése – jelentette a skóciai természeti örökség hivatala.

Tovább fosztogatja a román erdőket a Schweighofer

2018. július 28. 20:41

Eladta az erdőit és a lerakatait, hogy ne ő feleljen azért, ahogy ott „tisztára mossák” a törvénytelenül kivágott fákat – jelenti az Environmental Investigation Agency.


Önbecsapás, hogy fával fűteni jobb mint szénnel

2018. július 28. 12:00

Ha eseti elbírálás nélkül fára, biomasszára cseréljük a szenet, a kőolajat és a földgázt, azzal tovább növeljük a légkörbe kerülő szén-dioxid mennyiségét, és veszélyeztetjük a párizsi klímaegyezmény sikerét – figyelmezteti az Európai Unió tagállamait új szakértői véleményében az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testülete, az EASAC.

Bécsben lesz az új Duna Stratégia Pont

2018. július 28. 9:38

Brüsszel után mostantól Bécsben lesz a Duna Stratégia Pont, amely az EU Duna Régió Stratégiájának végrehajtását segíti elsősorban koordinációs feladatok ellátásával. A Stratégia Pontnak egy akciótervet is ki kell dolgoznia, amellyel az EU-s támogatási programok közti párhuzamokat szüntethetik meg.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés