Indulnak a budapesti fenyőjáratok

greenfo/MTI

2019. január 4. 18:03

Indulnak a budapesti fenyőjáratok

Mintegy 500-600 ezer fenyőfát gyűjt össze és szállít el a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. az ünnepek után. Az FKF elmagyarázta, hogyan kell okosan megszabadulni a karácsonyfáktól.

A társaság mai közleményében azt írta, a kihelyezés főidőszakában, január 6-tól (vízkereszttől) egy-másfél hónapig úgynevezett fenyőfa járatok szállítják el a fákat, előtte és utána normál hulladékszállító gépekkel, valamint a nagyméretű fákat külön gyűjtőjárművel gyűjtik össze.

A fákat a kukák mellé, vagy a több mint 250 kijelölt gyűjtőhely egyikére lehet kitenni úgy, hogy azok ne akadályozzák a gyalogosokat, a gépkocsi forgalmat és az úttesten parkolást sem.A fenyőfákat összeaprítják, majd a Fővárosi Hulladékhasznosító Műrákospalotai kazánjaiba viszik. A fenyő a magas gyantatartalom miatt kitűnő tüzelőanyag, amelyből elégetéssel több tízezer budapesti háztartás számára biztosítanak fűtési gőzt és villamos áramot – olvasható a közleményben.

Az FKF Nonprofit Zrt. munkavégzésével kapcsolatos információk, valamint a kijelölt gyűjtőhelyek listája kerületi bontásban megtalálható a társaság honlapján, és a +36 80 353 353-as telefonszámon is lehet érdeklődni.
Hozzászólások

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés