Fedezd fel a felfedezőket! Középpontban az éghajlatváltozás!

2018. április 22. 8:48

Fedezd fel a felfedezőket! Középpontban az éghajlatváltozás!

A Földgömb magazin immár 6. alkalommal rendezi meg a Felfedezők Napját, ahol szakemberek hozzák testközelbe az expedíciók és a terepi kutatás izgalmas világát a család minden tagjának, egy ingyenes vidám fesztivál keretein belül. 2018. április 28. 10.00–19.00 Budapest Millenáris B-csarnok.

Idén az éghajlatváltozás áll majd az ismeretterjesztő előadásaink középpontjában. A klímaváltozás a 21. század egyik legjelentősebb globális problémája, mely mindannyiunk életét befolyásolja, ezért fontos, hogy kellő ismeretekkel rendelkezzünk a hatásairól. Számos egyetemi műhely, expedíció, extrém utazó is bemutatkozik majd a rendezvényen, melyek tevékenysége szorosan kapcsolódik az éghajlatváltozás kutatásához. A Felfedezők Napja Fesztivál a földrajz ünnepe is egyben.

Témáinkat elsősorban a földrajz eszköztárával és geográfusok segítségével járjuk körbe. Hangsúlyozva ezzel azt, hogy a földrajzi ismeretek, a térbeli összefüggések feltárása, egyre bonyolultabb világunk megértéséhez alapvető fontosságúajk. Természetesen egy családi fesztivál nem múlhat el játék nélkül! Kiállítóink idén is érdekes és izgalmas feladatokkal készülnek kicsiknek, nagyoknak egyaránt, akik próbára tehetik tudásukat, ügyességüket 7Próba játékunkon.

A „Fedezd fel és mutasd meg” fotópályázaton pedig mindenki megmutathatja, hogy milyennek látja a fesztivált. A szerencsés versenyzőket komoly nyeremények várják a sorsolásokon!  A Felfedezők Napjára a belépés mindenki számára ingyenes!

A részletes programot honlapunkon tekintheti meg: www.felfedezoknapja.info

Felfedezők Napja Fesztivál – ahol az erő, a kitartás és a tudomány találkozik!

 
Hozzászólások

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés