A koalák Noé bárkája Európa

A koalák Noé bárkája Európa Koalákat hoztak Európába, hogy legyen utánpótlás, ha esetleg Ausztráliában valami bajuk történne.

Extra sarccal sújtanák az e-autókat Amerikában

Extra sarccal sújtanák az e-autókat Amerikában Az Egyesült Államokban az elektromos autókhoz történő hozzáállás kapcsán hamarosan könnyen áteshetnek a ló másik oldalára.


 

Krokodil végzett egy ausztrál vadőrrel

Krokodil végzett egy ausztrál vadőrrel Vadőrrel végzett tegnap egy krokodil Ausztrália Északi területén - közölte a helyi rendőrségre hivatkozva az MTI. Az ügyben nyomozást indított az illetékes felügyelő szervezet.


 

Klímaváltozás kontra természeti katasztrófák

Az 1970-ben évente 100 időjárással összefüggő katasztrófa miatt kellett intézkedniük a segélyszervezeteknek, tavaly ez a szám már elérte a 400-at.

Betonzöldítés

Lehetséges hatékonyabb, jobban szigetelő és olcsóbb betont készíteni, ráadásul mindezt környezetbarát módon? A kérdésre választ kapunk Észak-Olaszországban, a Futuris című műsor adásában.

Megoldás a flexitáriánus étrendre való áttérés

Egy friss tanulmány vezető szerzője, Marco Springmann szerint az ésszerű táplálkozás felé vezető út egyik kulcslépése a növényi eredetű ételekben gazdag, de húsban szegény, a mediterránhoz hasonló étrend elsajátítása lenne.

Meg kell állítanunk a népességnövekedést, különben végünk

A világ legismertebb természettudósa, David Attenborough szerint bár a népességnövekedés előbb-utóbb magától is helyreáll, addigra már valószínűleg késő lesz az emberiség számára.

A szégyendobogó élén a Coca-Cola

A Greenpeace-hez köthető Break Free From Plastic mozgalom 6 kontinens 42 országában tartott szemétgyűjtő akcióiban felmérte, hogy melyik globális nagyvállalat termékeihez kötődik a legnagyobb műanyagcsomagolás-szennyezés. A Coca-Cola, a PepsiCo és a Nestlé áll leginkább a bolygónkat ellepő eldobható műanyagcsomagolás-szennyezés mögött.

A klímaváltozás kutatásáért is járt idén közgazdasági Nobel-emlékdíj

Miután a múlt héten Stockholmban felfedték a 2018-as Nobel-díjasok kilétét, tegnap a hivatalos díjaktól különálló, 1969 óta kiosztott közgazdasági Nobel-emlékdíjak sorsa is eldőlt: a Svéd Királyi Tudományos Akadémia döntése szerint a klímaváltozás gazdasági hatásait kutató William D. Nordhaus és az endogén növekedéselmélet kidolgozásában úttörő szerepet játszó Paul M. Romer kapja az idei díjakat.

A dohányzás súlyosan károsítja az ön és a bolygó egészségét!

A cigaretta árának tükröznie kellene azt a sok környezeti rombolást, amit a dohányipar okoz, az erdőirtástól kezdve a vízszennyezésig, állítja az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tanulmánya. A kutatás szerint a szektor ökológiai lábnyoma egész országokéhoz hasonlítható.

Szokatlan ausztrál halinvázió

Vélemény

Kinek jó Paks2?

Mióta a magyar kormány megkötötte az értelmetlen, drága, környezetkárosító, orosz függést okozó paksi bővítésről szóló megállapodást Oroszországgal, azóta feszít a kérdés, hogy vajon kinek a kedvéért erőltetik, kinek jó ez az egész, mert Magyarországnak biztos nem. tovább>>

Képgaléria ajánló

képSzolidaritási tüntetés Horváth András mellett
képKamillaünnep
képZöld OT 2013 - szombat

Sajtóközlemény

Az évtized legfontosabb ENSZ-jelentése az éghajlatváltozásról: sürgős és érdemi cselekvés kell Európában is

Azonnali hatékony intézkedésekkel, átfogó gazdasági szerkezetváltással elkerülhető a fokozódó éghajlatváltozás súlyos gazdasági, társadalmi és környezeti kárainak zöme. Erre hívja fel a figyelmet kilenc hazai szakmai szervezet az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testülete (IPCC) új jelentése alapján, amely jelentős hatással lesz a közelgő ENSZ-klímacsúcsra, valamint az uniós és nemzeti álláspontokra. tovább>>

Kiadványfigyelő

könyvMagyar Tudományos Akadémia - Magyar Tudomány 2018 augusztus
könyvFazekas Imre - Magyarország Sesiidae faunája
könyvHeiling Média Kft. - A FÖLDGÖMB 2018/szeptember

Multimédia ajánló

Earth Day  Give Earth a HandEarth Day Give Earth a Hand
Erdőirtás pálmaolajértErdőirtás pálmaolajért
metánfingmetánfing

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés